Το ρακόμελο στη κρητική παράδοση έχει τη θέση του στα ροφήματα για κρυολόγιμα.τόσο το αλκοόλ όσο κ το μέλι βοηθούν στο να ανοίξει ο λαιμός κ η μύτη κλπ.Πλέον όμως το ρακόμελο καταναλώνεται αρκετά κ σε μαγαζιά,του τύπου καφετέριες αλλά κυρίως στα γνωστά ''ρακομελαδικα'' στην Αθήνα.
ΣΥΝΤΑΓΗ
1. Βάζουμε σε ένα μπρίκι τη ποσότητα ρακή που επιθυμούμε,και ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει καλά. (προσοχή!εάν το αφήσουμε κ βράσει λόγω της θερμοκρασίας το αλκοόλ θα εξατμιστεί κ θα γίνει πιο ''νερουλό'')
2. Μόλις ζεσταθεί η ρακή θα βάλομε το μέλι (θυμαρίσιο κυρίως).Συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού καλά γεμάτο είναι αρκετό για ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλλά γενικώς μπορείτε να το βάλετε κατά προσέγγιση.
3. Τέλος προσθέτουμε κανέλα η κ δύο γαριφαλλακια για να δώσουμε περισσότερο άρωμα.
(η ποιότητα των υλικών παίζουν το πιό συμαντικό ρόλο.)
Πίνεται ζεστό. καλό Χειμώνα!
ΣΥΝΤΑΓΗ
1. Βάζουμε σε ένα μπρίκι τη ποσότητα ρακή που επιθυμούμε,και ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει καλά. (προσοχή!εάν το αφήσουμε κ βράσει λόγω της θερμοκρασίας το αλκοόλ θα εξατμιστεί κ θα γίνει πιο ''νερουλό'')
2. Μόλις ζεσταθεί η ρακή θα βάλομε το μέλι (θυμαρίσιο κυρίως).Συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού καλά γεμάτο είναι αρκετό για ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλλά γενικώς μπορείτε να το βάλετε κατά προσέγγιση.
3. Τέλος προσθέτουμε κανέλα η κ δύο γαριφαλλακια για να δώσουμε περισσότερο άρωμα.
(η ποιότητα των υλικών παίζουν το πιό συμαντικό ρόλο.)
Πίνεται ζεστό. καλό Χειμώνα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.