Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μανιτάρια (αμανίτες) τηγανιτά.

Τα μανιτάρια. Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Επίσης, έχουν τις ίδιες πρωτεΐνες με το κρέας (υψηλής βιολογικής αξίας), χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους. Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμμ.). Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι.


Ωστόσο,στη Κρήτη,καταναλώνοντε πολύ συχνά κ κυρίως από εκείνους που ξέρουν πού και πως να τα βρούν. Αποθηκεύονται στη κατάψυξή χωρίς όμως να πλυθούν,διότι σαν σφουγγάρι κρατούν το νερό κ μόλις παγώσουν σπάνε οι ίνες τους.Δυστιχώς φυτρώνουν με τις πρώτες βροχές κ τελειώνουν αρχές της άνοιξης.Κυρίως φυτρώνουν σε μέρη με πολύ υγρασία σε δύσβατες περιοχές κ χωράφια,κάτω από θάμνους κ γενικά σε σκιερά μέρη.Αυτά για τα ''άγρια μανιτάρια.




ΠΩΣ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ. (το ίδιο ισχύει κ για τα μανιτάρια πλευρότους)

1. Ξεπλένουμε καλα,κ τα στραγγίζουμε.

2.Στη συνέχεια αλατίζουμε και αλευρόνουμε

3.Τηγανίζουμε σε καυτό λαδι

4.Τελος,τα σερβίρουμε με λεμόνι

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.